WINTER IN SCHLADMING-DACHSTEIN

In de wintermaanden verandert een dik pak sneeuw de vakantieregio Schladming-Dachstein in een echt wintersprookje. Vanuit Lakan Lodge stapt u direct op de vernieuwde gondellift, zowel in winter- als in zomertijd operatief,  de piste op van het skigebied Galsterberg – één van de skigebieden van de regio. Een leuk familievriendelijk skigebied, dat ook wel het ‘Gallische Skidorp’ genoemd wordt. Dit vanwege het kinderland dat volledig op de verhalen van Asterix en Obelix gebaseerd is. Dit is een leuk en sneeuwzeker skigebied tussen de 1200 en 2000 meter hoogte. Met zo’n 20 kilometer piste is dit ideaal om er met de (klein)kinderen op uit te trekken of een paar snelle bochten te maken, direct bij de eigen chalet. 
Schladming-Dachstein is echter vooral bekend vanwege het gigantische skigebied 4-Berge Skischaukel. Met meer dan 120 kilometer piste en 44 skiliften is dit het grootste skigebied van de Steiermark. Het skigebied strekt zich uit over de vier bergen van de Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en de Reiteralm. Moderne, snelle (verwarmde) skiliften brengen je snel op de brede en gevarieerde pistes. Overal langs de pistes kom je gezellige skihutten tegen; traditioneel en kneuterig tot geweldige Après Ski met de Moët flessen op tafel. Voor ieder wat wils! 
Met de 4-Berge Skischaukel en de Galsterberg houdt het echter niet op. De skigebieden, Ramsau, Fageralm, Riesneralm, Planneralm en Dachstein Gletsjer zijn ook absoluut een bezoek waard. U leest het goed inderdaad; dit is een van de weinige ski-regio’s met een echt gletsjerskigebied! Naast de fantastische skigebieden biedt de winter in Schladming-Dachstein nog veel meer. Prachtige winterwandelpaden door de diep winterse bossen, rodelbanen en fantastische tourski mogelijkheden zijn slechts enkele van de vele winterse belevenissen hier…